2013. március 20., szerda

A legjobb tippek, hogy hatékony legyen a fogyás


A helyes táplálkozás mellett fontos a mozgás, de ez fordítva is igaz. Nem mindegy, hogy mit eszel, ha helyt akarsz állni a mindennapi életben.

Amióta az ember sportol, a lehető legjobb sportteljesítmény eléréséhez az optimális táplálkozást keresi. A sportsikerek nemcsak a kitartáson és az ambíción múlnak, hanem a mozgás és táplálkozás egyensúlyán is. Ez azt jelenti, hogy a szervezeted számára biztosítanod kell a szükséges energiát szénhidrátok, fehérjék és zsírok formájában, és közben nem szabad megfeledkezned a vitaminokról és ásványi anyagokról se. De nem minden sportág támaszt azonos követelményeket a táplálkozással szemben.

Ha szívesen kocogsz, biciklizel, úszol, focizol, teniszezel vagy kosarazol, szervezetedet a kitartó sportokhoz energiával kell feltankolnod. this website

A legjobb energiaszállítók ebben az esetben a szénhidrátok, például a müzli, a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták, natúr rizs, köles és burgonya. A szervezet a szénhidrátokat glikogénként raktározza el a májban és az izmokban. Ha energiára van szüksége, megcsapolja ezeket a tartalékokat. Ha a raktárak üresek, már nem képes teljes teljesítményre. Sportolás előtt tehát valamilyen zöldséges tésztaétel, a sportolás napján pedig müzli legyen a menü.

Vitaminok nélkül biztos a vereség!

Minél intenzívebb sportot űzöl, annál fontosabb a vitaminbevitel! A versenysport tulajdonképpen stressz a szervezet számára, ezáltal sokkal több szabadgyök keletkezik. Ezek olyan agresszív anyagok, melyek megtámadják a sejteket. Az A-, C- és E-vitaminok, illetve az A-provitamin ártalmatlanítja ezeket. A B-vitaminok – elsősorban a B1 és B6 – az energiatermelés, az idegrendszer, illetve a fehérje-anyagcsere számára fontosak. Ezek főként a húsban, gabona- és élesztős termékekben, hüvelyesekben, illetve tejtermékekben találhatók meg.

Forrás: http://www.femina.hu/fogyokura/egyel_es_gyozz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése